logo

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» 2024

Με χαρά ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και ο οποίος τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 8 Μαρτίου στα σχολεία όλης της χώρας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 77 μαθητές και μαθήτριες (26 από την Α΄ τάξη, 24 από τη Β΄ τάξη και 27 από την Γ΄ τάξη), με εξαιρετικές επιδόσεις. Τα στοιχεία των πέντε καλύτερων γραπτών ανά τμήμα και τάξη αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://physicsmentor.gr/?p=1900.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους!

Α ΤΑΞΗ

B΄ ΤΑΞΗ

Γ΄ ΤΑΞΗ

Επιτυχής Συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των Δήμων Αττικής της εταιρείας Texan.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των Δήμων Αττικής.

Αυτή η σπουδαία επιτυχία αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης και της αφοσίωσης του σχολείου μας στις περιβαλλοντικές προσπάθειες και στην προώθηση της ανακύκλωσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές για την ανεκτίμητη και ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν στους μαθητές της Β Γυμνασίου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη στήριξη τους σε αυτόν τον διαγωνισμό, που έγινε υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της κ. Σιάκουλη και του διευθυντή κ. Αποστολίδη.

Η προσπάθεια και η συνεισφορά όλων σας αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλη την κοινότητα μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντός μας.

Συγχαρητήρια σε όλους για αυτήν την εξαιρετική επίδοση!

Διάκριση μαθητή από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στον οποίο συμμετείχαν οι επιτυχόντες του Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Ο μαθητής της Γ γυμνασίου του σχολείου μας Παναγιωτίδης Ηλίας διακρίθηκε στον Διαγωνισμό λαμβάνοντας το Γ βραβείο.

Ο μαθητής μας λόγω της διάκρισής του προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Προκριματικό Διαγωνισμό για τη στελέχωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή και τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο Διαγωνισμός για επιλογή των ομάδων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, ώρα 10:00, στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών.

Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ», σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας και καλή επιτυχία στον Προκριματικό Διαγωνισμό!

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”

Την Πέμπτη 15/2/2024 το σχολείο μας συμμετείχε στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Ηρακλείου “Η Ελληνική Παιδεία”. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Βρυσά Φωτεινή (Γ1), Πεταλά Δήμητρα (Γ3), Φραμπασχάλη Νικολέττα (Β3) και Χατζοπούλου Ραφαέλα (Α1) υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου μας Χριστίνας Κουτέλα. Η εμπειρία του Διαγωνισμού ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για τις μαθήτριες, αφού γνωρίστηκαν με μαθητές άλλων σχολείων της Αττικής, συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα μεταξύ τους και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν μία πολύ  καλή θέση ανάμεσά τους, αποσπώντας έπαινο για την επίδοσή τους! 

Πολλά συγχαρητήρια, κορίτσια! Μας κάνατε υπερήφανους!

Επιτυχόντες μαθηματικού διαγωνισμού “Ευκλείδη”

Τα παιδιά μας συνεχίζουν τις επιτυχίες και στον Μαθηματικό Διαγωνισμό “Ευκλείδη”….

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και ευχόμαστε κάθε μελλοντική επιτυχία!

Πολλές ευχαριστίες στον προπονητή τους, τον μαθηματικό μας Μιχάλη Βιτσαξή!

Τρίτη θέση στους αγώνες ρητορικής.

 

Μας γέμισε χαρά και περηφάνια η συμμετοχή των παιδιών μας στους αγώνες ρητορικής που έγιναν στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου.   Η ομάδα debate στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές Ιωαννίδης Κωνσταντίνος, Παναγιωτίδης Ηλίας, Λαλοπούλου Σοφία, Βελιούλης Ορέστης και Θάνου Στεφανία , κατέκτησε την τρίτη θέση.  Ο μαθητής Παπαζάχος Λάμπρος πήγε εξαιρετικά στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου. Τα παιδιά μας συνόδευε η υπεύθυνη του ομίλου Κ Μαρία Βουρτσιάνη. 

 

Επιτυχόντες μαθηματικού διαγωνισμού “Ο Θαλής”

 • ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΚΛΑΥΠΑΤΗ ΕΛΕΝΗ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΚΟΡΕ ΜΑΡΙΑ-ΒΙΟΛΕΤΑ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΤΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΩΦ ΣΟΦΙΑ – Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΘΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΜΠΕΝΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΜΠΟΥΡΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΠΕΤΑΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΡΑΠΤΗ ΜΙΧΑΕΛΑ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΡΕΝΤΕΤΑΚΟΣ ΣΥΜΕΩΝ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΤΖΕΔΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 • ΦΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ενημέρωση για τη διεξαγωγή διαγωνισμών Φυσικής

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε για την διεξαγωγή των παρακάτω διαγωνισμών Φυσικής:

 • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου “Αριστοτέλης” 2022 για τους/τις μαθητές/τριες των Α ́, Β ́, Γ ́ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν από κοινού το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ο Διαγωνισμός αυτός γίνεται , για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

 • Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 11/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 12.00-14.00 (σε μία φάση, όπως κάθε χρόνο).
 • Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022.
 • Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών
 • Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης, η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.
 • Συνιστάται στους/στις μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια των Διαγωνισμών να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκειά τους.
 • Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών για κάθε τάξη Γυμνασίου είναι αναρτημένα με τις λύσεις τους στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr .
 • Η συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών που θα διαγωνιστούν θα πιστοποιηθεί με βεβαίωση που θα τους δοθεί από το Σχολείο, υπογεγραμμένη από τους διοργανωτές (Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΕΦΕΕ) καθώς και από την Διευθύντρια του Σχολείου.
 • στους διαδικτυακούς τόπους: http://micro-kosmos.uoa.gr/ και http://www.eefee.gr/ θα αναρτώνται
  λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες,. καθώς και οι θεματικές ενότητες και τα
  αποτελέσματα των Διαγωνισμών
 • Για πληροφορίες οι οποίες αφορούν διαδικαστικά και εκπαιδευτικά θέματα, τα ερωτήματα πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: labste@gmail.com
 • 10ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2022

 Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και αφορά τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, σε δύο φάσεις, ως εξής:

 • Η Α ́ φάση θα διενεργηθεί εξ αποστάσεως το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ.

Ο διαγωνισμός της α΄φάσης θα έχει διάρκεια δύο (02) ώρες και θα διενεργηθεί μέσω πλατφόρμας στην οποία οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες θα συνδεθούν με την χρήση προσωπικών κωδικών.

Τα θέματα της πρώτης φάσης θα είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου και το αποτέλεσμα θα εξάγεται άμεσα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ. μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ατομκή φόρμα που ακολουθεί προκειμένου να λάβουν μοναδικό κωδικό ανά email με τον οποίο θα μπορέσουν να διαγωνιστούν κατά την Α΄ Φάση.

Η φόρμα συμμετοχής

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKRDzf4PlsUrRlVQooqdHrqT9LDqTkE8_fpYWIHT5bDyrFqA/viewform

 

Στην Β΄ Φάση θα προκριθούν όσοι/όσες μαθητές/τριες συγκεντρώσουν συγκεκριμένη βαθμολογία στην Α΄ Φάση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής αλλά βραβεία θα απονεμηθούν μόνο σε όσους διακριθούν κατά τη Β΄ Φάση.

 

Η ύλη για την πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2022

  

Α΄Γυμνασίου

 1. Μετρήσεις Μήκους – Η Μέση Τιμή
 2. Μετρήσεις Χρόνου – Η Ακρίβεια
 3. Μετρήσεις Μάζας – Τα Διαγράμματα – Πυκνότητα
 4. Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση
 5. Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία – Η Θερμική Ισορροπία

Β΄ Γυμνασίου

 1. Εισαγωγή
 2. Κινήσεις
 3. Δυνάμεις
 4. Πίεση (μόνο οι παράγραφοι 1 και 4.2)

Γ΄ Γυμνασίου:

 1. Ηλεκτρισμός
 2. Ηλεκτρικό Ρεύμα
 3. Ηλεκτρική Ενέργεια

Πληροφορίες και παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών https://www.eef.gr/news-blog.php?cat=49

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα, τηλ: 2103635701, 2103610690, e-mail: eef.pan.diag@gmail.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Συλλογή mail κηδεμόνων
Στείλτε μας το Email σας για να ενημερώνεστε άμεσα!
Συμπληρώστε την φόρμα
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
2018-08-12T15:18:06+02:00
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 - 1955 μ.Χ.)
2018-08-12T15:19:39+02:00
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 – 1955 μ.Χ.)
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
2018-08-12T15:22:29+02:00
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:23:07+02:00
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
2018-08-12T15:25:36+02:00
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
2018-08-12T15:27:20+02:00
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
2018-08-05T18:58:40+02:00
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
2017-03-13T11:54:16+02:00
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:13:39+02:00
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
1o Γυμνάσιο Ιλίου