logo

2022 - 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ομίλου Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 ο Όμιλος Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας με υπεύθυνη την κυρία Κουτέλα επισκέφτηκε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και περιηγήθηκε στην μεγάλη θεματική έκθεση «Οι Θεοί του Ολύμπου». Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να παρακολουθήσουν βίντεο εικονικής πραγματικότητας που παρουσίαζε σπουδαίους ναούς αφιερωμένους σε αρχαίους Θεούς (όπως τον ναό του Διός στην Ολυμπία, τον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, κλπ.). Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη μεγάλη θεματική έκθεση, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου, τους πρωταγωνιστές των αρχαιοελληνικών μύθων, που επηρέασαν τη ζωή, τη θρησκεία και την κοσμοθεωρία πολλών λαών. Το πρόγραμμα της έκθεσης ήταν πρωτότυπο και διαδραστικό και οι μαθητές το παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Συζήτηση με την υφυπουργό κα Συρεγγέλα για το σεξισμό και την έμφυλη βία

Την Τρίτη το μεσημέρι 29-11-2022, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του Ομίλου «Επιχειρώ και Δημιουργώ» και διευθύντρια του σχολείου κα Αθηνάς Κοκκόρη και με τη συμμετοχή των Ομίλων «Δημιουργική Γραφή», «Ρητορική», «Σχολική Εφημερίδα», “Λέσχη Πυθαγορείων” καθώς και του Τμήματος Ενισχυτικής «Χημείας», είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Η κυρία Συρεγγέλα μίλησε πολύ σύντομα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τον Σεξισμό και την Έμφυλη Βία, αφού πρώτα έδειξε τα τρία σποτ που έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο της, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να της θέσουν ερωτήσεις και να λύσουν τις απορίες τους.
Η κυρία Συρεγγέλα δεν έκρυψε, ότι και εκείνη έχει αντιμετωπίσει θέματα «σεξισμού» και ότι είναι ένα θέμα που την απασχολεί ιδιαίτερα, αφού πιστεύει ότι ζούμε σε μία μάλλον πατριαρχική κοινωνία. Τόνισε ότι ο σεξισμός απαντάται και προς τα δύο φύλα, αλλά φυσικά εντονότερα είναι τα προβλήματα αυτά προς τις γυναίκες. Εν κατακλείδει πιστεύει, ότι θα πρέπει η κοινωνία καθολικά και σε όλους τους τομείς να αλλάξει νοοτροπία και ότι η ενημέρωση και αφύπνιση καθώς και μέτρα ενάντια σε φαινόμενα διακρίσεων θα βοηθήσουν να προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ευχαριστούμε θερμά, τόσο για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όσο και για την πολύ φιλική στάση της και την ετοιμότητά της, να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών και μαθητριών μας.

3ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης», με σκοπό να ξεκινήσουμε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Οι μαθητές μας, αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός φορέα της πόλης, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες τους , έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης , ικανής να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της.
Είτε ως εθελοντές , είτε ως μηχανικοί, είτε ως δημοσιογράφοι, είτε ως ξεναγοί μας ενθουσίασαν με τις φρέσκιες και ουσιαστικές προτάσεις τους και έδωσαν στους εκπροσώπους του δήμου μας, υλικό για σκέψη αλλά και πεδίο δράσης…
Για άλλη μια φορά τα παιδιά μας και τις ανησυχίες τους άκουσαν αλλά και τίμησαν με την παρουσία τους από την πλευρά του Δήμου μας , ο Δήμαρχος της πόλης μας Ν. Ζενέτος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φ. Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Χαραλαμπόπουλος , ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Δαλαμάγκας και πλήθος εκπαιδευτικών που συνόδευσαν τους μαθητές μας.
Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου : Ανδριανέσης Μιχάλης και Λέσσης Δημήτρης.
Το θεσμό στηρίζουν από το σχολείο μας, η Διευθύντρια μας κα Αθηνά Κοκκόρη και η εκπαιδευτικός Κασσάνδρα Ρούσσου συμμετέχοντας στη συντονιστική επιτροπή για την υλοποίηση της δράσης αλλά και προετοιμάζοντας τα παιδιά μας.

Μαθαίνω για το επάγγελμα του προπονητή και το μπάσκετ

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της σχολικής μονάδας και με σκοπό την προαγωγή του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Πέμπτη 02/12/2022 (5η και 6η ώρα) παρουσία της Γ’ τάξης και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετική με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και του επαγγέλματος του προπονητή και ακολούθησε βιωματική εμπειρία στην αυλή του σχολείου. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Λιαγκόζης προπονητής καλαθοσφαίρισης, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ακαδημιών αθλητικών σωματείων της ΕΣΚΑ. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κυρία Καλαντζή Έφη ενώ το έργο του κυρίου Λιαγκόζη συνέδραμε ο γυμναστής του σχολείου μας κύριος Ζαπονίδης.

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο πλαίσιο της κινητικότητας Erasmus ΚΑ121

 

Πέντε εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στις 7-11 Νοεμβρίου 2022 σε πρόγραμμα Erasmus+ KA121, που αφορά σε κινητικότητα και επιμόρφωση εκπαιδευτικών και παρακολούθησαν πενθήμερο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας. Τα όσα έμαθαν ήταν πολύ ενδιαφέροντα, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις, ιδέες και καλές πρακτικές με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στις 17 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Ψηφιακά Εργαλεία για μία καινοτόμο τάξη», όπου η κυρία Ιωάννα Κασίμη παρουσίασε σε διάλεξη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου τις νέες αυτές γνώσεις, τα εκπαιδευτικά εργαλεία καθώς και τα αποτελέσματα της δράσης αυτής.
Την παρουσίαση μπορείτε να τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://acrobat.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:a4577819-ab90-3ebd-b878-5f459384a28d

Εκπαιδευτικές επισκέψεις (21-11-2022)

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Ομίλων GoART & CRYPTOMATH στο Μουσείο Ηρακλειδών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ομίλων GoART και CRYPTOMATH, επισκέφθηκαν από κοινού το Μουσείο Ηρακλειδών, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Έντεχνος Σοφία – Βιωματικές Εκπαιδευτικές Περιηγήσεις στην Έκθεση “ΕΥΡΗΚΑ”». Σκοπός της επίσκεψης και της παράλληλης συμμετοχής των μελών των δύο Ομίλων ήταν είναι μέσω της γνώσης που θα αποκτηθεί οι μαθητές/τριες του CRYPTOMATH να συμβάλλουν στη σχεδίαση γρίφων που θα αξιοποιηθούν στο παιχνίδι τέχνης/ τεχνολογίας που θα σχεδιάσει η ομάδα του GoART. Επιπλέον, μεταβαίνοντας σε μια διαδραστική έκθεση θα λάμβαναν το σχετικό ερέθισμα και θα ενεργοποιούσαν τη φαντασία τους ώστε να δημιουργήσουν διαδραστικά μαθησιακά έργα κι οι ίδιοι. Έτσι, τα μέλη των Ομίλων ξεναγήθηκαν στα εκθέματα Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας του Μουσείου, συνομίλησαν με μουσειοπαιδαγωγούς και τον υπεύθυνο της έκθεσης κο Μήτσιου Παντελή και έπαιξαν κουίζ γνώσεων με τη χρήση tablet. Οι μαθητές/τριες γνώρισαν σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας που σχετίζονταν με την αστρονομία την μέτρηση του χρόνου, τη μηχανική, την οργάνωση πόλεων και την Τέχνη. Γνώρισαν τον τρόπο που λειτουργεί ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησίβιου, οι αυτόματες Πύλες του Ναού, το ρολόι του Πλάτωνα, η βαδίζουσα Θεραπαινίδα, τον τρόπο που υλοποιήθηκαν σπουδαία κατασκευαστικά έργα όπως το Ευπαλίνειο όρυγμα, το πολεοδομικό σχέδιο του Πειραιά, το εργοτάξιο για την κατασκευή του Παρθενώνα, κ.ά. Ήρθαν σε επαφή με την έννοια ‘μουσείο’, ‘μουσειακό έκθεμα’, σύγχρονος τρόπος απεικόνισης ενός εκθέματος, π.χ. τρισδιάστατης απεικόνισης, περιγραφών μέσω κειμένου και βίντεο, διαδραστικής περιήγησης με τη χρήση φορητών συσκευών, κι έτσι συνειδητοποιήσαν πως η ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς συνιστά στοιχείο βιωσιμότητας ενός πολιτισμού. Οι μαθητές/τριες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης είχαν ενεργό ρόλο ανακαλύπτοντας σε συνεργασία με τους μουσειοπαιδαγωγούς πληροφορίες και υποβάλλοντας πλήθος ερωτήσεων, ενώ κατά την επιστροφή έκαναν μια σύντομη αποτίμηση αναφορικά με τα θετικά στοιχεία της ξενάγησης και αδυναμίες που εντόπισαν. Παράλληλα συζήτησαν μεταξύ τους και με τους διδάσκοντες για το πως στοιχεία της ξενάγησης σχετίζονται με τη θεματολογία του Ομίλου τους και μπορούν να αξιοποιηθούν.

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Ομίλων Ρομποτικής, Επιχειρώ και Δημιουργώ και Σχολικής Εφημερίδας στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ομίλων Ρομποτικής, Επιχειρώ και Δημιουργώ και Σχολικής Εφημερίδας επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο.

Στο μουσείο οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τομέα της τεχνολογίας και πληροφορικής. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος της πληροφορικής και να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είδαν την εξέλιξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος αρχικά γέμιζε ένα ολόκληρο δωμάτιο και τώρα πια είναι μικρός και φορητός. Είδαν φορητούς υπολογιστές που περισσότερο με ηλεκτρική σκούπα και βαλίτσες έμοιαζαν, είδαν το πρώτο ξύλινο «ποντίκι», παρακολούθησαν την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων. Στο τέλος, είχαν την ευκαιρία να «ανοίξουν» και να παίξουν με τους υπολογιστές περασμένων εποχών ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας τους. 

Όλοι φύγαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων και προτείνουμε, όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το χώρο να το κάνουν. Αξίζει πραγματικά!

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη των ομίλων:  Η Λέσχη των Πυθαγορείων, Ταξίδι στο Σύμπαν καθώς και των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας της χημείας Β΄ και Γ΄ τάξης,  στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου μαθηματικών: Η Λέσχη των Πυθαγορείων, του ομίλου αστρονομίας: Ταξίδι στο Σύμπαν καθώς και των τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας της χημείας Β΄ και Γ΄ τάξης, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Τεχνητή Νοημοσύνη… για εφήβους”, μία διαδραστική, παιγνιώδη γνωριμία με τις βασικές έννοιες, τις αλήθειες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εξοικειώθηκαν με την Τεχνητή Νοημοσύνη, συζήτησαν  για τις ανάγκες που εξυπηρετεί, αλλά και τις προκλήσεις που περιέχει. Πιο συγκεκριμένα, έμαθαν τι είναι η νοημοσύνη, τι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς την αναγνωρίζουμε. Είδαν με παραδείγματα πώς η τεχνητή νοημοσύνη ήδη ενσωματώνεται στην καθημερινότητά μας, αλλά και τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στα επόμενα λίγα χρόνια, διαπίστωσαν τη θέση του άνθρωπου πίσω από την εκπαίδευση των νοημόνων συστημάτων και ότι μπορεί να τα επηρεάσει. Έμαθαν, τελικά, πώς να αναπτύξουν αρμονική σχέση με τα σημερινά και επερχόμενα νοήμονα συστήματα. Ήταν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο πρόγραμμα με πολλά οφέλη για τα παιδιά, το ενδιαφέρον των οποίων διατηρήθηκε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη των ομίλων Δημιουργικής Γραφής, Ρητορικής και  Θεάτρου στον Εθνικό Κήπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ομίλου Δημιουργικής Γραφής,  του ομίλου Ρητορικής και του ομίλου Θεάτρου βρέθηκαν στον ιστορικό τόπο του Εθνικό Κήπου, ο οποίος φιλοξενεί την διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Seeing the invisible», προκειμένου να ζήσουν την πρωτόγνωρη και διασκεδαστική εμπειρία μίας έκθεσης επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της τεχνολογίας. Όσοι δεν κατόρθωσαν να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την απαιτούμενη εφαρμογή, συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με θέμα «Ευρήματα στον χώρο του Εθνικού Κήπου». Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες, κάθε μία από τις οποίες έπρεπε να βρει όσο το δυνατόν πιο πολλά ευρήματα μέσα στον Κήπο όπως είδη φυτών, δένδρων ή ζώων αλλά και διάφορους ήχους. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι, συμμετείχαν σε αυτό με μεγάλη χαρά και διασκέδασαν πολύ!

Ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση μετείχε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας τη Δευτέρα 14-11-2022. Η κ. Ντίνου Ιωάννα, τ. Υπεύθυνη Υλοποίησης Σχολικών Προγραμμάτων  Δ/νσης ΔΕ Γ΄ Αθήνας μας μίλησε για την πολλαπλή νοημοσύνη (Γλωσσική, Λογικο-Μαθηματική, Χωροταξική, Mουσική, Kιναισθητική, Διαπροσωπική, Ενδoπροσωπική, Φυσιοκρατρική) και το ρόλο του σχολείου ως προς την ανάπτυξή της. Αναφέρθηκε επίσης σε νέες μορφές νοημοσύνης, όπως η Ψηφιακή και η Τεχνητή. Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση. 

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2022-23

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ

Το Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα  «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’όρου ζωής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου  πέρασαν μία ημέρα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, περπάτημα υπό την καθοδήγηση και οργάνωση του γυμναστή του σχολείου μας κ. Ζαπονίδη. Έτσι,  γιορτάσαμε τον αθλητισμό συνδυάζοντας ψυχαγωγία και άσκηση, διασκεδάσαμε, παίξαμε και πάνω από όλα τιμήσαμε την αξία της άθλησης!

Επίσκεψη στο Experience Park

Στο Experience Park βρέθηκε το σχολείο μας σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης. Το Experience Park αποτελεί τμήμα του αειφόρου Πάρκου του Ελληνικού, ενός νέου πρότυπου αρμονικής συνύπαρξης της ανάπτυξης και του υψηλής ποιότητας σχεδιασμού με την αρχιτεκτονική τοπίου, τον αστικό σχεδιασμό και την προστασία της φύσης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν ανάμεσα σε πλήθος διαφορετικών ειδών δέντρων και φυτών, να παίξουν, να χαλαρώσουν αλλά και να ξεναγηθούν στο Experience Center, τo μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο κέντρο επισκεπτών αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. Με μία συναρπαστική ξενάγηση, έμαθαν για την πλούσια ιστορία της περιοχής, είδαν την μεγαλύτερη μακέτα που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχαν σε διαδραστικές  και εικονικές περιηγήσεις όπως  τη βόλτα με το διαδραστικό ποδήλατο στα μονοπάτια του πάρκου, την εικονική θαλάσσια πλοήγηση με βάρκα στην αναβαθμισμένη ακτογραμμή και τη μαρίνα του The Ellinikon. Ήταν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους μας, μικρούς και μεγάλους!

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών

Την Παρασκευή 7-10-2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την παροχή Πρώτων Βοηθειών. Οι Καθηγητές του σχολείου μας έζησαν μια εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς πληροφορήθηκαν από γιατρό του Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών, τον τρόπο παροχής βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά και έμαθαν να κάνουν οι ίδιοι καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μπράβο στα παιδιά μας και στον γυμναστή μας κο Ζαπονίδη που τα προετοίμασε!

Χρόνια πολλά σε όλους!!

Συμμετοχή του σχολείου μας στους μαθηματικούς διαγωνισμούς

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος   11-11-22

Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε πρόγραμμα Erasmus KA121

Οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε καινοτόμες και σύγχρονες εκπαιδευτικές και διδακτικές προσεγγίσεις που βρίσκουν εφαρμογή στο ευρωπαϊκό σχολείο του σήμερα. Αντάλλαξαν καλές πρακτικές, απόψεις και ιδέες με καθηγητές και καθηγήτριες από άλλες χώρες, ενώ συζητήθηκε με Ισπανούς συναδέλφους η ιδέα αδελφοποίησης των σχολείων μας. Τέλος μπόρεσαν να εφαρμόσουν πρακτικά τις νέες αυτές γνώσεις και να εργαστούν διαπολιτισμικά σε ομάδες.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου καθώς και οι νεοαποκτηθείσες γνώσεις θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, σε ενδοσχολική επιμόρφωση στο πλαίσιο της διάχυσης καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου μας και τη σχολική μας εφημερίδα.

Το επιστημονικό μας άρθρο μας στο συνέδριο Scientix

Το Σάββατο 24-9-22, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κος Σκαντζός Ηλίας και κα Γουρζή Μαρία και η Διευθύντρια κα Κοκκόρη Αθηνά, συμμετείχαν στο “3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM” με το άρθρο “Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η υπερθέρμανση του πλανήτη, δύο σενάρια STEM στο πλαίσιο του έργου Connect βασισμένα στα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών”.
Μίλησαν για τα πρωτότυπα ανοικτά σενάρια STEM σε αντικείμενα της φυσικής και της χημείας που εφαρμόστηκαν την περσινή σχολική χρονιά καθώς το σχολείο μας, το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου, συμμετέχει σε διεθνές πρόγραμμα του HORIZON.
Η εργασία στο συνέδριο αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας ενδιαφέρουσας, εποικοδομητικής και συλλογικής προσπάθειας που είχε σημαντικό θετικό αντίκτυπο στους μαθητές που τα παρακολούθησαν. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με επιστήμονες και πανεπιστημιακούς, συμμετείχαν σε μαθητικό συνέδριο, έμαθαν σε συνεργασία με τους γονείς τους για θέματα των θετικών Επιστημών που αφορούν την καθημερινότητα και πολλά άλλα.
Τα μέλη της εν λόγω ομάδας λοιπόν, όντας χαρούμενοι και ενθαρρυμένοι από τα περσινά αποτελέσματα, συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό να εργάζονται και φέτος πάνω σε νέους τρόπους προσέγγισης της επιστήμης που βοηθούν τους μαθητές να την κατανοήσουν και να την κατακτήσουν!!!

Ετικέτα ποιότητα για εργο E-twinning

Με πολλή χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας απονεμήθηκε Ετικέτα Ποιότητας για το έργο E-twinning το οποίο οργάνωσε τη σχολική χρονιά 2021-2022 η καθηγήτρια των αγγλικών κα Μπουτζαρέλου με θέμα ” English for everyday purpose”.

Θερμά συγχαρητήρια στη συνάδελφο και στους μαθητές που συμμετείχαν!!!

Συμμετοχή του σχολείου στις διεθνείς εργασίες για το connect.

Την Τρίτη 13-9-22 και την Τετάρτη 14-9-22 το σχολείο μας, με εκπρόσωπο την διευθύντρια κα Αθηνά Κοκκόρη, πήρε μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon με τίτλο “Connect” στο οποίο συμμετέχουν χώρες όπως η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Βραζιλία κ.α.

Το Connect στοχεύει να κινητοποιήσει τους μαθητές ώστε σε συνεργασία με τους επιστήμονες να λύνουν πραγματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής προάγοντας τα STEAM και το ανοικτό σχολείο. Η συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα φάνηκε πως είναι από τις πιο ενεργές και αποτελεσματικές καθώς πλήθος σχολείων πραγματοποιήσαν ποικίλες και πολυάριθμες δράσεις. Ανάμεσα σε αυτά τα σχολεία και με διάκριση είναι και το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου.

Η εμπειρία της διεθνούς συνεργασίας στο πλαίσιο των εργασιών του διήμερου ήταν εξαιρετική! Με τους εταίρους έγινε ανταλλαγή απόψεων, εντοπίστηκαν οι αδυναμίες και προτάθηκαν λύσεις. Επίσης η ανθρώπινη επαφή και γνωριμία μεταξύ των εκπαιδευτικών των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ήταν ανεκτίμητη!

Συλλογή mail κηδεμόνων
Στείλτε μας το Email σας για να ενημερώνεστε άμεσα!
Συμπληρώστε την φόρμα
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
2018-08-12T15:18:06+03:00
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 - 1955 μ.Χ.)
2018-08-12T15:19:39+03:00
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 – 1955 μ.Χ.)
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
2018-08-12T15:22:29+03:00
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:23:07+03:00
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
2018-08-12T15:25:36+03:00
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
2018-08-12T15:27:20+03:00
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
2018-08-05T18:58:40+03:00
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
2017-03-13T11:54:16+03:00
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:13:39+03:00
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
1o Γυμνάσιο Ιλίου