logo

2017 - 2018

Μουσική Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2018 – Τελετή αποφοίτησης

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Ιλίου διοργάνωσε τη Μουσική Γιορτή Λήξης του σχολικού έτους 2017-18 και την Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ Τάξης, την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, στις 7:30μ.μ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην αυλή του σχολείου που γέμισε με μουσικές, τραγούδια και χορούς τόσο από τα παιδιά του σχολείου μας όσο και από επαγγελματίες μουσικούς και χορευτές. Ετοιμάσαμε μια όμορφη βραδιά ψυχαγωγίας, γλεντιού και χαράς και έτσι κλείσαμε όμορφα τούτη τη σχολική χρονιά και αποχαιρετίσαμε τους μαθητές της Γ Γυμνασίου.

Συμμετείχαν:

Η Ορχήστρα, η Χορωδία και το Χορευτικό του σχολείου.

Ο Κακλής Γιάννης και το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του

Ο Φραγκάκης Γιώργος με το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του

 

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά με πολλή συγκίνηση και κέφι! Οι πάντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν γι αυτή την όμορφη γιορτή … τα παιδιά που συμμετείχαν, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που η συμβολή του ήταν καθοριστική, τη Μουσικό κα Τσιούλου, τον κο Κακλή με το συγκρότημά του και τον κο Φραγκάκη με το χορευτικό του συγκρότημα. Θα κλείσω με το σχόλιο του κου Κακλή για τη γιορτή … “είναι τόσο όμορφη και ζεστή, απόψε, η ατμόσφαιρα στο σχολείο που μου θυμίζει γλέντι στην πλατεία χωριού στην Κρήτη …” Μπράβο σε όλους!!!

Έκθεση Τεχνολογίας

Την Τετάρτη το απόγευμα 30 Μαΐου 2018, 7:00 – 9:00 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η έκθεση των ατομικών κατασκευών της Α’ Γυμνασίου και των ομαδικών κατασκευών της Β’ Γυμνασίου.

Η προσέλευση γονέων και μαθητών ήταν μεγάλη ενώ τα έργα των παιδιών ευρηματικά και αξιόλογα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην Τεχνολόγο κα Πετρίδου τόσο για την προσπάθεια όσο και για το αποτέλεσμα!

Θεατρική Παράσταση Μέγας Αλέξανδρος

Η θεατρική μας ομάδα ανέβασε την παράσταση “Μέγας Αλέξανδρος” στο “Μελίνα Μερκούρη”, την Παρασκευή 25-5-18 και το Σάββατο 26-5-18.

Τα παιδιά, ξεπερνώντας το άγχος τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας συνεπήραν με τις ερμηνείες τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στη φιλόλογο κα Κουτέλα η οποία είναι η εμπνεύστρια και η οργανώτρια όλης της δράσης.

Μέγας Αλέξανδρος

Λίγα λόγια για την παράστασης  από τη φιλόλογο μας κα Κουτέλα….

Η φετινή παράσταση του σχολείου μας είναι αφιερωμένη στην ζωή και έργο του Μ. Αλεξάνδρου, του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών. Στην εποχή μας, που όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση και που οι διεκδικήσεις των γειτόνων μας πληθαίνουν επικίνδυνα, η επιστροφή στις ρίζες μας και στην ιστορική αλήθεια γίνεται επιτακτική.

Οι μαθητές μας πλαισίωσαν με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την προσπάθεια, παρά την πίεση των πολλαπλών τους υποχρεώσεων. Μέσα από το «θεατρικό παιχνίδι» διδάχθηκαν βιωματικά την ομαδικότητα και την συνεργασία, ξεδιπλώνοντας ταλέντα, που συχνά ούτε οι ίδιοι υποψιάζονταν ότι διέθεταν. Επί πλέον εμβάθυναν σε ιστορικές αλήθειες, που κανένα συμβατικό μάθημα δεν θα μπορούσε να τους προσφέρει.

Εκδήλωση για την Ειρήνη

Με αφορμή την εκδήλωση για την Ειρήνη που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ στο 1ο Δημοτικό Ιλίου, το Σάββατο 19-5-18,  το σχολείο μας, αξιοποιώντας τους πιο ταλαντούχους μαθητές του, παρουσίασε αξιόλογες ζωγραφιές. Τα παιδιά προβληματίστηκαν για τον πόλεμο και τις συνέπειες του και τα απέδωσαν μέσα από θαυμάσια έργα.

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Οι μαθητές του Α2 σε συνεργασία με την κα Τσιούλου συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ το οποίο σκέφτονται να το εκπονήσουν και στα τρία χρόνια που θα είναι στο σχολείο μας. Ήδη συγκέντρωσαν, συσκεύασαν και παρέδωσαν ένα μεγάλο αριθμό από κούτες με καπάκια με την προοπτική να αγοραστούν αμαξίδια για άτομα με αναπηρία. Η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη είναι χαρακτηριστικά που καλλιεργούνται στο σχολείο μας έμπρακτα και θαρρώ πως στα παιδιά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!!

Νοιάζομαι και Δρω

Το σχολείο μας, τη φετινή χρονιά, συμμετείχε στο πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω στο οποίο πήραν μέρος πολλά παιδιά και εκπαιδευτικοί. Στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν ποικίλες δράσεις με προσανατολισμό στον εθελοντισμό και με στόχο οι μαθητές να ενεργοποιηθούν και να γίνουν ενεργοί πολίτες. Μεταξύ άλλων, οι μαθητές της Β Γυμνασίου παρουσίασαν την εργασία τους με αντικείμενο τη βελτίωση του σχολείου και της γειτονιάς μας. Με εμπνεύστρια και οργανώτρια την κα Κασίμη, τα παιδιά εντόπισαν και φωτογράφησαν τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση και έκαναν τις προτάσεις τους στο Δήμο μας. Με την παρουσία του μας τίμησε ο Αντιδήμαρχος κος Λιόσης ο οποίος, αφού άκουσε προσεκτικά τις απόψεις των παιδιών, τους έδωσε συγχαρητήρια για τις αξιόλογες προτάσεις και την ενεργό δράση τους ως αυριανοί πολίτες και τους πρότεινε να δείξουν τη δουλειά τους και στα υπόλοιπα σχολεία της Πόλης μας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!

Θεματική εβδομάδα

Η Θεματική εβδομάδα εμπλουτίστηκε με το βιωματικό εργαστήριο της ψυχολόγου κα Βασιλείου με θέμα τη διατροφή και τις εξαρτήσεις στην εφηβεία που παρακολούθησαν οι μαθητές της Α Γυμνασίου. Παράλληλα, τα παιδιά της Β Γυμνασίου ενημερώθηκαν από τη βιολόγο και επιθεωρήτρια υγείας κα Μπούμπα για την ασφάλεια στο σπίτι. Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, με την αρωγή του κου Μπατσούλη, ετοίμασαν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εργασία για την Κυκλοφοριακή Αγωγή την οποία παρουσίασαν στα παιδιά του σχολείου μας. Επιπλέον, για το ζήτημα αυτό, είχαμε τη χαρά να ενημερώσει τους μαθητές μας ο Αστυνόμος Καραντώνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διήμερη Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λακωνία στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Ελιά, ο θησαυρός της πατρίδας μας».

 

Η διήμερη εκδρομή του σχολείου μας στη Λακωνία, στα πλαίσια του προγράμματος «Ελιά, ο θησαυρός της πατρίδας μας» άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Είδαμε πολλά και διαφορετικά μέρη, ενημερωθήκαμε και περάσαμε, μικροί και μεγάλοι, υπέροχα!! Με την επιμέλεια της κα Βελάνα, τα παιδιά πήραν σαν αναμνηστικό ένα μπουκαλάκι με λάδι και ένα βιβλιαράκι με συνταγές σχετικές με το λάδι και τη Λακωνία.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το Μουσείο Ελιάς, το Γύθειο και τη Μονεμβασιά.

Ρομποτική

Τη φετινή σχολική χρονιά, το σχολείο μας εξοπλίστηκε με 2 ρομποτικά κιτ και έτσι τα παιδιά της Γ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τον προγραμματισμό υπολογιστών αλλά και με τη ρομποτική.

Μετρήσαμε την ακτίνα της γης!

Μετρώντας την ακτίνα της γης … Οι μαθητές του σχολείου μας, συνδιάζοντας τη Γεωγραφία με τα Μαθηματικά και εκμεταλλευόμενοι την κατάλληλη ώρα της ημέρας με βάση τη θέση του ήλιου, μέτρησαν την ακτίνα της γης στην αυλή του σχολείου μας. Άλλη μια πειραματική δράση για τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κου Καραγιάννη Δημήτρη, αξιοποιώντας τη θεωρία learning by doing του φιλόσοφου John Dewey!

3d printing στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Επίσκεψη της Γ Γυμνασίου στα εργαστήρια του Ευγενίδειου Ιδρύματος. 3d printing και ρομποτική! Τα παιδιά έμαθαν, δημιούργησαν και προγραμμάτισαν! Πολύ καλή εμπειρία!!

Επίσκεψη και προσφορά στο Ίδρυμα Μητέρα

Οι μαθητές μας, με την προτροπή της διεύθυνσης του σχολείου και του Θεολόγου κο Μπατσούλη, επέδειξαν για ακόμα μια φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και συγκέντρωσαν χρήσιμα αγαθά για το ίδρυμα Μητέρα. Τη Δευτέρα 18-12-17, τα παιδιά του Α3 επισκέφθηκαν το Μητέρα, ενημερώθηκαν για το έργο του, ξεναγήθηκαν στο χώρο του και πρόσφεραν τα προϊόντα. Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Εφηβεία: Ανησυχητικά συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης, δυσκολίες προσαρμογής στο γυμνάσιο, παραίτηση από τη μελέτη, αντιδραστικότητα, αγχώδεις και καταθλιπτικές εκδηλώσεις

Τα συναισθήματα στην εφηβεία. Πώς μπορούν οι γονείς να καταλάβουν όσα δεν λένε οι έφηβοι;

Γιατί δεν μου Μιλάει το Παιδί μου; Πότε Πρέπει να Ανησυχήσω;

Το παιδί μου έχει τάσεις φυγής. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμα συζητήθηκαν την Τετάρτη 13-12-17, 7:30 μ.μ. – 10 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ιλίου από την κλινική ψυχολόγο κα Νίκη Βασιλείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το Σχολείο μας. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς.

Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής

Οι μαθητές του σχολείου μας, με ενθουσιασμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής. Συγκεντρώσαμε μια μεγάλη ποσότητα αγαθών και τους τα προωθήσαμε. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους 🙂

Βοηθάμε...

Εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Συμμετείχαν όλα τα τμήματα του σχολείου. Διοργανωτής ο Γυμναστής Κώστας Παναγιωτόπουλος

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας εμπλουτίστηκε με μια μεγάλη γκάμα νέων βιβλίων με τη βοήθεια των μαθητών μας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το εγχείρημα οργάνωσαν ο γυμναστής Κος Παναγιωτόπουλος Κώστας και η φιλόλογος Κα Πίσια Μαρία.

Βιβλιοθήκη Σχολείου

Συλλογή mail κηδεμόνων
Στείλτε μας το Email σας για να ενημερώνεστε άμεσα!
Συμπληρώστε την φόρμα
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:23:07+02:00
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
2018-08-12T15:25:36+02:00
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
2018-08-12T15:27:20+02:00
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
2018-08-12T15:18:06+02:00
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 - 1955 μ.Χ.)
2018-08-12T15:19:39+02:00
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 – 1955 μ.Χ.)
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
2018-08-12T15:22:29+02:00
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
2018-08-05T18:58:40+02:00
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
2017-03-13T11:54:16+02:00
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:13:39+02:00
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
1o Γυμνάσιο Ιλίου