logo

2018 - 2019

Η Γιορτή λήξης του σχολικού έτους ήταν τέλεια!

Η φετινή σχολική χρονιά έκλεισε με μια, κατά γενική ομολογία, καταπληκτική γιορτή στο σχολείου μας.

Οι μαθητές μας χόρεψαν και τραγούδησαν για εμάς. Ο κος Κακλής έδωσε τον καλύτερο του εαυτό τραγουδώντας και παίζοντας μουσική με τη συνοδεία 4 ακόμα καλλιτεχνών ενώ ο Σύλλογος ‘Παραδοσιακα Μονοπάτια’ μας εντυπωσίασε με τα χορευτικά του και παρέσυρε όλους τους παρευρισκόμενους στο χορό. Για τα παιδιά μας της Γ Γυμνασίου οργανώθηκε μια συγκινητική τελετή αποφοίτησης με βίντεο από ιδιαίτερες σχολικές στιγμές και δώρα από το Σύλλογο Γονέων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης βραδιάς ξεκινώντας από το Σύλλογο Γονέων που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης, τον Κο Κακλή και το συγκρότημα του, το Σύλλογο ‘Παραδοσιακά Μονοπάτια’, τους μαθητές μας και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Και του χρόνου!!!

Σημ. Στιγμιότυπα από τη γιορτή μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας στο youtube

Σύντομο βίντεο από τη γιορτή Λήξης του σχολικού έτους 2108-19

Βιωματικό εργαστήριο σαπουνοφουσκοποιητών/ητριών για το Β1

Στις 16 του Μάη, τα παιδιά του τμήματος Β1’, που δούλεψαν για τη δημιουργία του βιβλίου «Όμορφος σε έναν άσχημο κόσμο», είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια υπέροχη δραστηριότητα, όπου γεύτηκαν απλόχερα το παιχνίδι και την ξεγνοιασιά μέσα από τις πολύχρωμες σαπουνόφουσκες, τις οποίες τα ίδια έφτιαξαν με τη βοήθεια της Βάσιας και του Καρυοφίλη από την ομάδα La petite marquerite

Τα παιδιά ένιωσαν αρχικά σαν μια ομάδα και αφέθηκαν να χαρούν το χώρο και να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον. Όταν άρχισαν να βλέπουν τις πρώτες φούσκες, εντυπωσιάστηκαν. Μόλις, δε, ήρθε η στιγμή να φτιάξουν τις δικές τους, απογειώθηκαν. Ήταν ονειρική εμπειρία και διασκεδάσαμε με το παραπάνω.

(από τη Μαίρη Πίσια, φιλόλογο του τμήματος)

Εθελοντισμός και αλληλεγγύη!

Το τμήμα Α1 με αρωγό την κα Τσιούλου και τη βοήθεια γονέων, ολοκλήρωσε τη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης προς την πολύτεκνη οικογένεια της περιοχής μας συγκεντρώνοντας ρούχα και παιχνίδια για τα έξι μικρά αδερφάκια τα οποία και τους τα παρέδωσε.

Επίσης συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν καπάκια μπουκαλιών για την αγορά αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μπράβο σε όλους!

Το βιβλίο που έγραψε το Β1!

Οι μαθητές του Β1, συνεργατικά, έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο “Όμορφος σε έναν άσχημο κόσμο” με την αρωγή της φιλολόγου τους κα Πίσια.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας εξαιρετικό και η εμπειρία μοναδική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η φιλόλογός τους:

” Ήταν ένα βήμα για να έρθουν πιο κοντά στη Λογοτεχνία, στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, στο σχολείο που δεν είναι μόνο μάθημα, αλλά και μια πρωτοβουλία για να μάθουν να συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο και να εκτίθενται με πίστη σε αυτό που είναι και που κάθε φορά κάνουν. ”

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί δείτε τα σχόλια της φιλολόγου για την όλη προσπάθεια: Μια ιστορία από τα παιδιά για τα παιδιά και όχι μόνο

Κατεβάστε το βιβλίο από τον ακόλουθο σύνδεσμο: Όμορφος σε έναν άσχημο κόσμο

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στη κα Πίσια και σε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του βιβλίου!

ΟΡΙΓΚΑΜΙ

Στις 22 Μαΐου 2019 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε έκθεση Orιgami και διαδραστικό εργαστήριο. Μαθητές και φίλοι του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν, να κατασκευάσουν και να έρθουν σε επαφή με την ιαπωνική τέχνη του διπλώματος χαρτιού. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους οι συντονίστριες Μαθηματικών Γ Αθήνας, κα Μαγδαληνή Κοκκαλιάρη και Δ Αθήνας κα Λέλα Λυμπεροπούλου.
Το origami, που σημαίνει στα ιαπωνικά «χαρτοδίπλωμα» από τις λέξεις ori (δίπλωμα) και kari (χαρτί) είναι η τέχνη του να φτιάχνεις σχήματα, σχέδια, ζώα, στολίδια, σπίτια, αντικείμενα και οτιδήποτε άλλο σου κατέβει στο μυαλό από ένα οποιοδήποτε, τυχαίο, τετράγωνο κομμάτι χαρτί. Το origami γίνεται με το χαρτί ως μοναδικό υλικό, και τα χέρια ως μοναδικό εργαλείο…
Οι μπλούζες ήταν χορηγία γονέα του σχολείου μας τον οποίο ευχαριστούμε πολύ καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο στην εκπαιδευτικό κα Βελάνα που δίδαξε στα παιδιά οριγκάμι και επιμελήθηκε την παρουσίαση και στα παιδιά που με πολύ κέφι και μεράκι συμμετείχαν.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στις 22-5-2019, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας, οι μαθητές της Α τάξης, εξέθεσαν τις γραπτές εργασίες και ατομικές κατασκευές τους από τις ενότητες ενέργεια_ ισχύ, μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, διαστημική και τεχνολογία ενώ οι μαθητές της Β τάξης τις ομαδικές κατασκευές των μονάδων παραγωγής προϊόντων ή υπηρεσιών που μελέτησαν φέτος. Στα πλαίσια της δράσης «νοιάζομαι και δρω» οι μαθητές της Α τάξης απέδωσαν την δική τους ευαισθησία για το περιβάλλον με το σκουπιδένιο ελέφαντα, μια κατασκευή – μήνυμα, για να μην δημιουργούμε τεράστιους όγκους σκουπιδιών αλλά να ανακυκλώνουμε!!!

Συγχαρητήρια τόσο στην εκπαιδευτικό κα Πετρίδου όσο και στα παιδιά για την προσπάθεια τους!

Το σχολείο μας μαγειρεύει για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη!

Tην Κυριακή 19-5-19 στο σχολείο μας μικροί και μεγάλοι έζησαν μοναδικές στιγμές! Τα παιδιά μας συγκέντρωσαν υλικά για 250 μερίδες φαγητού, καθάρισαν κρεμμύδια, καρότα και πατάτες γελώντας (!!!), ανακάτεψαν 2 τεράστια καζάνια με κοτόπουλα και άλλα 2 καζάνια με λαχανικά, ζωγράφισαν τις ωραιότερες ζωγραφιές τους με μηνύματα αγάπης και στήριξης, ξέπλυναν σκεύη, έκοψαν ψωμί και σέρβιραν φαγητό σε μερίδες για άγνωστους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες δρόμου.

Τα παιδιά μας έμαθαν όσα δεν θα μάθουν ποτέ από τα βιβλία.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Θέλω (και βρίσκω τον τρόπο) να βοηθήσω. Θυσιάζω για λίγο την βολή μου, τη βόλτα, τον καφέ μου στην πλατεία και το αραλίκι του ωχαδελφισμού. Διαθέτω τη λίγη ώρα μου πριν την προπόνηση ή μετά το ιδιαίτερο για να βάλω κι εγώ ένα χεράκι.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Προσφέρω χωρίς αντάλλαγμα σε εκείνον που έχει ανάγκη και το κάνω με χαρά. 


Όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς τη συνδρομή ΑΝΘΡΩΠΩΝ: Η ομάδα HUMAN/Hombre/Ανθρωπος μας άνοιξε τον ορίζοντα: Άνθρωποι εργαζόμενοι με όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας θυσιάζουν κάθε Κυριακή τους για να μαγειρέψουν και να διανείμουν φαγητό στους άστεγους. Ο Σύλλογος Γονέων που στήριξε και υλικά και ηθικά την προσπάθεια. Επιχειρήσεις της περιοχής που έμαθαν για τη δράση μας διέθεσαν δωρεάν πολλά από τα αναγκαία υλικά: Γονείς που αψήφισαν την κούραση τους και αφιέρωσαν την Κυριακή τους στο σχολείο για να βοηθήσουν!
Εμπνεύστρια της όλης δράσης ήταν η κα Τσιούλου που κινητοποίησε το τμήμα Α1 αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

ERASMUS KA3+ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ

Το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου συμμετείχε για το σχολικό έτος 2018-2019 στο πιλοτικό πρόγραμμα Εrasmus ΚΑ3+, για την ιδιότητα του Ενεργού πολίτη, την ενίσχυση των κοινωνικών και πολιτικών ικανοτήτων των μαθητών. Πρόκειται για ένα διεθνές καινοτόμο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 100 σχολεία.

Το πρόγραμμα διήρκησε περίπου 6 μήνες και σε αυτό συμμετείχε το Γ3’ του σχολείου μας στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, με την καθοδήγηση του κυρίου Μπατσούλη και τη συνδρομή της κυρίας Κασίμη.

Τα παιδιά μας αποφάσισαν να ασχοληθούν με το θέμα: «Η διαφορετικότητα στα Σχολεία: Ευαισθητοποίηση – Στήριξη – Ενεργός δράση». Έθεσαν τους στόχους τους, εργάστηκαν σε ομάδες, ερεύνησαν και υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για τη σύνθεση της τελικής εργασίας, που υποβλήθηκε στην ειδική επιτροπή του Erasmus. Εκτός αυτού όμως οργάνωσε και συμμετείχε σε δράσεις για τη βιωματική προσέγγιση του παραπάνω θέματος. Οργανώθηκε παρουσίαση – συζήτηση από τον κύριο Β. Αυγουλά υπό την ιδιότητα του ατόμου με αναπηρία, για τα προσωπικά του βιώματα και τις κοινωνικές του εμπειρίες. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, όπου υπό την καθοδήγηση ειδικού προσωπικού πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις από κοινού με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η εργασία τους παρουσιάστηκε την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 στην ΑΠΧ του σχολείου μας και τα παιδιά φάνηκαν ενθουσιασμένα. Τα κύρια μηνύματα που πέρασαν τα παιδιά ήταν:

«Όχι στην αδιαφορία, ναι στην κατανόηση»

«Ο ρόλος του ενεργού πολίτη σήμερα είναι να βάζει τον εαυτό του στη θέση των άλλων»

«Ναι στην ενεργό δράση, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι κοινωνικές ανισότητες»

«Ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στην εργασία, στην κοινωνία»

Νοιαζόμαστε, Δρούμε, κινητοποιούμαστε και προσφέρουμε ακόμα πιο πολύ!!!

Στο σχολείο μας οι δράσεις αλληλεγγύης δε σταματούν!! Την Τρίτη, 16-4-19 οι μαθητές του Β3 μετά από δική τους επίμονη απαίτηση και με αρωγό την κα Κουτέλα επισκέφθηκαν το ίδρυμα Μητέρα, έδωσαν προϊόντα που συγκέντρωσαν απαραίτητα για παιδική φροντίδα και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του ιδρύματος. Μπράβο!

Νοιαζόμαστε, Δρούμε, κινητοποιούμαστε και προσφέρουμε!!!

Την Πέμπτη 18-4-19 το Α1 έδρασε και πάλι! Συγκέντρωσε για δεύτερη φορά τρόφιμα και προϊόντα καθημερινής φροντίδας για μια πολυμελή οικογένεια που έχει ανάγκη και τους τα προσέφερε. Μάλιστα αυτή τη φορά στη διαδικασία έβαλε και παιδιά από άλλες τάξεις που προθυμοποιήθηκαν να φέρουν και αυτά πράγματα καθώς και γονείς που βοήθησαν στη μεταφορά τους προς την οικογένεια. Τα συγχαρητήρια μας σε όλους!!!

Συμμετοχή του σχολείου μας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιστορίας

Το Σάββατο 13-4-19 διεξήχθη ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός ιστορίας για μαθητές Β και Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου με θέμα τον 20ο αιώνα από τα εκπαιδευτήρια Μωραΐτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Μια ομάδα 4 παιδιών του σχολείου μας από το τμήμα Β3 με αρωγό την κα Κουτέλα προετοιμάστηκαν και συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η εμπειρία τους φάνηκε συναρπαστική και εξέφρασαν την επιθυμία να το επαναλάβουν και του χρόνου.

Συγχαρητήρια σε όλους!!

Πράξη αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας με ανάγκη.

Το τμήμα Α1  του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος Νοιάζομαι, Δρω και Κινητοποιώ, διαπίστωσε την ανάγκη μιας πολύτεκνης οικογένειας της περιοχής μας για βασικά αγαθά και έδρασε αποτελεσματικά!

Ακολουθεί το κείμενο της εκπαιδευτικού κα Τσιούλου που συντόνισε τη δράση:

“1ο Γυμνάσιο Ιλίου.11 Απριλίου 2019. Μπαίνοντας στο σχολείο ήρθα αντιμέτωπη με πολλά μικρά θαυματάκια.

Θαύμα 1ο: Γιαουρτάκια, γάλα, τυρί και σαλάμι του τοστ στο ψυγείο του σχολείου.

Θαύμα 2ο: Έξι κούτες με όλα όσα θεωρήσαμε ότι χρειάζεται μια οικογένεια για να φροντίσει τα παιδιά της στην τάξη του Α1.

Θαύμα 3ο: Μια περήφανη ομόφωνη φράση «Θα φέρουμε κι άλλα κυρία, έχουμε άλλη μία εβδομάδα!!!!».

Και βέβαια θα φέρουμε. Γιατί ένα πράγμα μάθαμε τελικά μέσα από αυτή την ενέργεια. Για να μπορώ να λέω ότι ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ πρέπει πρωτίστως να ΔΡΩ. Αντί να μένω σε ιδέες και θεωρίες για το πώς θα μπορούσα να βοηθήσω, ΒΟΗΘΑΩ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ. Τόσο απλά…. Σήμερα το μεσημέρι μια αντιπροσωπεία του τμήματος μετέφερε στο σπίτι της οικογένειας ένα μέρος των τροφίμων και ειδών που μαζεύτηκαν. Την επόμενη εβδομάδα τα χεράκια μας δεν θα φτάνουν για να μεταφέρουν τα υπόλοιπα. «Έχουμε λύση, κυρία, μην ανησυχείτε. Θα έρθει η μαμά μου με το φορτηγό να φορτώσουμε τις κούτες». Δεν ανησυχώ. Και λύσεις και όρεξη και πολλή μα πολλή δύναμη έχει το Α1. Κι ένα ολόκληρο σχολείο που μας στήριξε και ανταποκρίθηκε άμεσα στην προσπάθειά μας έχουμε στο πλευρό μας. Συγχαρητήρια σε όλους!!!!!”

Αποτελέσματα διαγωνισμού αρχαίων ελληνικών

Οι μαθητές της γ γυμνασίου διαγωνίστηκαν στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν και το τμήμα με το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμολογίας είναι ο νικητής του διαγωνισμού. Σήμερα, λοιπόν, 16-4-19, ήρθε η στιγμή να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!

Η αγωνία μεγάλη …

Νικητής του διαγωνισμού είναι το τμήμα Γ2!!!

Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και καθηγητές, για την προσπάθεια και το ενδιαφέρον τους!!

Μπράβο!!

3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Γιάννενα

Στις 11 με 13 Απριλίου 2019 η Γ Γυμνασίου επισκέφθηκε τα Γιάννενα στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος ‘τα παραδοσιακά χωριά της Ηπείρου’. Με σύμμαχο τον καιρό, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, και την καλή διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών, γνωρίσαμε και απολαύσαμε την πόλη των Ιωαννίνων, το νησάκι στην Παμβώτιδα λίμνη, το μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, τα Ζαγοροχώρια με τα γεφύρια τους και τη μοναδική φυσική ομορφιά τους, το Μέτσοβο και το γεφύρι της Άρτας. Επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες! Και του χρόνου!!

Επίσκεψη και προσφορά στο ίδρυμα Χατζηκώνστα

Σάββατο 13-4-19. Ο κακός καιρός δεν μας τρόμαξε… Το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου έδωσε το παρόν στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα. Γνωρίσαμε παιδιά, γνωρίσαμε τους ανθρώπους του Ιδρύματος μάθαμε για τους σκοπούς και την ιστορία του, παραδώσαμε τα κεράσματα και τις ευχετήριες κάρτες μας και συμμετείχαμε σε δραστηριότητες με τα παιδιά του Ιδρύματος… γιατί και Νοιαζόμαστε και Δρούμε και Κινητοποιούμε….

Νοιάζομαι και Δρω!

“ΝΟΙΆΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ” – Το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου, με πρωτοβουλία της κα Κασίμη, επισκέφτηκε και έδωσε βιβλία στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων στην οδό Πειραιώς! Στο σχολείο μας στηρίζουμε και προβάλλουμε τις αρχές της Αλληλεγγύης, του Αλληλοσεβασμού, της Ενεργού Πολιτειότητας, του Εθελοντισμού..!

Εκδήλωση για την Ειρήνη

Καλαίσθητα και εμπνευσμένα τα έργα των μαθητών του σχολείου μας με τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης του Ιλίου με θέμα ‘Αλληλεγγύη στα παιδιά και στο λαό της Παλαιστίνης’ και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 19 στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου. Εύγε!

Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Ιλίου για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου το Σάββατο 30-3-19 στο θέατρο ‘Μελίνα Μερκούρη’. Εξαιρετική η παρουσίαση των παιδιών μας σε αυτή την όμορφη γιορτή υπό την καθοδήγηση της κα Κουτέλα. Το σχολείο τιμήθηκε με έπαινο και μετάλλιο. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Εσωτερικός διαγωνισμός αρχαίων Ελληνικών!

Την Παρασκευή 29-3-19 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στο σχολείο μας εσωτερικός διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου. Στόχος μας ήταν να υποκινηθούν τα παιδιά και να αγαπήσουν και μελετήσουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Εμπνεύστρια της ιδέας η κα Κουτέλα. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν! Αναμένουμε τους νικητές!! Συγχαρητήρια σε όλους!

Erasmus KA3: Επίσκεψη του Γ3 στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω

Στα πλαίσια του Erasmus Αξονας ΚΑ3 που αφορά στον ενεργό πολίτη, το τμήμα Γ3 επισκέφθηκε το ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ την Πέμπτη 28-3-19.

Τα παιδιά μας έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ήρθαν σε επαφή με παιδιά με ειδικές ανάγκες, έπαιξαν μαζί τους, παρακολούθησαν τις δράσεις τους, συνεργάστηκαν, συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια, προβληματίστηκαν για τη σκέψη και τη στάση που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι στο συνάνθρωπο.

Ήταν χαρακτηριστική η φράση μιας μαθήτριας που ανέφερε: “‘Ηταν η καλύτερη επίσκεψη που κάναμε στα 3 χρόνια που είμαστε στο Γυμνάσιο“.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ

Οι  μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους ( Υποδιευθύντρια του ΕΕEΕΚ) για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Το ΕΕΕΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ συγκεντρώνει παιδιά της Β/θμιας  Δ/νσης της Γ΄Αθήνας με ειδικές ανάγκες (νοητική στέρηση και σωματικά- κινητικά προβλήματα).

Για το σχολείο αυτό ενημερωθήκαμε ότι:

Ι) Συστεγάζει παιδιά διαφορετικών ηλικιών .

ΙΙ). Είναι μεγάλος ο αριθμός παιδιών ανά τμήμα.

ΙΙΙ).Η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο είναι εξαετής.

IV).Τα παιδιά μαθαίνουν να μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

V). Τομείς εκμάθησης: α) Ενασχόληση με κηπουρική β) χειροτεχνία και γ). μαγειρική-ζαχαροπλαστική.

Βασικά μαθήματα:

Γλώσσα-μαθηματικά και γυμναστική, ζωγραφική και μουσική.

Δράσεις:

Παίρνουν μέρος σε παρελάσεις, γιορτές εκδρομές , χορωδία και πάρτι.

Στόχος- Σκοπός:

Ι) Να μπορούν να διαχειριστούν καθημερινά προβλήματα. (Π.χ. να μπορούν να βρουν εργασία . Συγκεκριμένα να ψήνουν ένα τοστ ,να φτιάχνουν σάντουιτς, να ψήνουν καφέ ή να χειρίζονται ηλεκτρικές συσκευές καφέ).

ΙΙ). Να μπορούν να κοινωνικοποιηθούν.

ΙΙΙ). Να μπορούν να επικοινωνούν.

IV).Να μπορούν να έχουν αμεσότητα, δεκτικότητα, συμμετοχικότητα.

V).  Να μπορούν να στέκονται αξιοπρεπώς στην κοινωνία και να αυτοεξυπηρετούνται.

VI). Να μπορούν να αυτονομούνται και να βρίσκουν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

 

Οι χώροι των εργαστηρίων:

Προσφέρουν τη δυνατότητα της πρακτικής άσκησης σε συγκεκριμένες δράσεις. ( Μια μορφή εξειδίκευσης  με συγκεκριμένο αντικείμενο).

Με την επίβλεψη- καθοδήγηση προσωπικού εξειδικευμένου στην ειδική αγωγή να μαθαίνουν να δραστηριοποιούνται.

Να αποκτούν κοινωνικές –βιωματικές δεξιότητες ανάλογα με τις ιδιαίτερες κλίσεις και το τι ικανοποιεί το κάθε παιδί.

Κηποτεχνία:

Ομάδες παιδιών φροντίζουν τον αύλειο χώρο ( φύτεμα και κούρεμα γκαζόν, λαχανικά τα οποία χρησιμοποιούν στο κυλικείο το οποίο οι ίδιοι οι μαθητές λειτουργούν , μαζεύουν χρήματα για να αγοράζουν υλικά που χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται για κατασκευές και δημιουργικές δράσεις για την δημιουργία ενός φιλικού και ευχάριστου σχολικού περιβάλλοντος.

Διατηρούν το χώρο του σχολείου καθαρό και μαθαίνουν να συνεργάζονται.

Χειροτεχνία- Ζωγραφική:

Διακοσμούν το χώρο του σχολείου και πέρα από τη δημιουργική δράση αυτό λειτουργεί εκτονωτικά για κάθε παιδί. Όταν ένα παιδί δείχνει πιεσμένο με διάφορες δράσεις προσπαθούν να το αποφορτίσουν.

Το Α1 “Νοιάζεται και Δρα”!!!

Το Α1 του Γυμνασίου μας αποφάσισε στο πλαίσιο του προγράμματος “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ” να καθαρίσει τα δύο παρτέρια του προαυλίου. Ανάμεσα στα δέντρα και τα χόρτα συσσωρεύονται κάθε χρόνο πάρα πολλά σκουπίδια που αποτελούν εστία μόλυνσης, αλλά ασχημαίνουν και την όψη του προαυλίου μας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα παιδιά δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να συντηρήσουμε την όμορφη εικόνα του προαυλίου και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια και τα διαλείμματά μας.

Το συμβόλαιο εθελοντή του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”

Το σχολείο μας για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω.

Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα παιδιά και τους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.

Κύριο μέλημά μας τη φετινή χρονιά είναι να συνεχίσουμε αφενός τις δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και βελτίωσης του περιβάλλοντα χώρου μας (σχολείου, γειτονιάς) και από την άλλη να κινητοποιήσουμε φορείς και την οικογένεια να προσφέρουν μαζί μας έργα κοινωνικής ωφέλειας και αλληλεγγύης, να ευαισθητοποιηθούν μαζί μας, να αφουγκράζονται μαζί μας, να δρουν μαζί μας.

Γιατί επιθυμούμε οι φορείς και οι οικογένειές μας, να μην είναι απλά συμπαραστάτες μας, αλλά συνοδοιπόροι μας.

Ως αρχή φτιάξαμε το συμβόλαιο του εθελοντή της σχολικής ομάδας μας και έχουμε βάλει πλώρη για πολλές δράσεις ακόμα!

Η ομάδα του Νοιάζομαι και Δρω του 1ου Γυμνασίου Ιλίου

Στο σχολείο μας ακούμε μουσική στα διαλείμματα!

Με  προσωπική προσφορά εξοπλισμού και αγόγγυστη προσωπική εργασία, ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κος Μεταξάς Νίκος, φρόντισε να επεκτείνει το ηχητικό σύστημα του σχολείου ώστε να ακούγεται ποιοτικός ήχος σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της εκπαιδευτικής μονάδας. Έτσι, τα διαλείμματα συνοδεύονται με τραγούδια από επιλογές μαθητών και καθηγητών και η διάθεση όλων ανεβαίνει!

Ευχαριστούμε θερμά το συνάδελφο για την προσφορά του στο σχολείο!

Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Το Σάββατο, 9-2-19, το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου, συμμετείχε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, που διεξήχθη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με θέμα: «Το ταξίδι των ελληνικών ιδεών στον χώρο και τον χρόνο» και διοργανώθηκε από: τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (ΕΓΚ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος». Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν συνολικά 6 εκ των οποίων τα 2 ήταν δημόσια ενώ το σχολείο μας ήταν το μοναδικό Γυμνάσιο. Την παρουσίαση εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η φιλόλογος κα Κουτέλα Χριστίνα. Ήταν μια εξαιρετική δουλειά και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη συνάδελφο όσο και στα παιδιά!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν το ακόλουθο:

To ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

18:00-18:05: Χαιρετισμὸς ἀπὸ τὴν Πρόεδρο τοῦ Ὀργανισμοῦ γιὰ τὴν Διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας, κ. Ἀριστέα Τόλια.

18:05 – 18:10: Χαιρετισμὸς ἀπὸ τὸ Μέλος τοῦ Δ.Στῆς Ἑλληνικῆς ΓλωσσικῆςΚληρονoμιᾶςκΝικόλαο Παπαποστόλου.

18:10 – 18:15: Χαιρετισμὸς ἀπὸ τὸν Πρόεδρο τοῦ Κέντρου ἙλληνικῆςΓλώσσας καὶ Πολιτισμοῦ «Μέγας Ἀλέξανδρος», κΚωνσταντῖνο Καρκανιᾶ.

18:15 – 18:20: Χαιρετισμὸς ἀπὸ τὸν πρώην Πρέσβη τῆς Οὐκρανίας στὴνἙλλάδακ. Vladimir Skourof.

18:20 – 18:25: Χαιρετισμὸς ἀπὸ τὸν Πρέσβη τῆς Κροατίας στὴν Ἑλλάδακ. Aleksandar Sunko.

18:25 – 18:30: Χαιρετισμὸς ἀπὸ τὴν Πολιτιστικὴ Ἀκόλουθο τῆς ΡουμανικῆςΠρεσβείας στὴν Ἑλλάδακ. Anca Chisalita.

18:30 – 18:50 : 5ο ΓΕΛ Πετρούποληςπαρουσίαση θέματος : «Ἀπό  τα κάτοπτρα τοῦ Ἀρχιμήδη στα σύγχρονα τηλεσκόπια».

18:50 – 19:10 : 1ο Γυμνάσιο Ἰλίου, παρουσίαση θέματος: «Το ταξίδι τῶν λέξεων στον χρόνο».

19:10 – 19:30: Ράλλειος Σχολή Θηλέων Πειραιᾶ, παρουσίαση δρώμενου ἀπό τον Ρητορικό Ὅμιλο: «Ταξιδεύοντας στον χῶρο και τον χρόνο τοῦ Νίκου Καζαντζάκη».

19:30 – 19:50 : Ἐκπαιδευτικός Ὀργανισμός «Θεμιστοκλῆς», παρουσίαση θέματος: «Το ταξίδι τῆς ἔννοιας τῆς τιμῆς στον χῶρο κα στον χρόνο».

19:50 – 20:10: Ἐκπαιδευτήρια «Ἡ Ἑλληνική Παιδεία» – Λύκειο Μελισσίων, παρουσίαση δρώμενου: «Πόλις, πολιτεία, πολίτης: ἔννοιες κα ἰδέες στον ἑλληνικό κα παγκόσμιο χωροχρόνο».

20:10 – 20:30: Ἐκπαιδευτήρια «ΔΟΥΚΑ», παρουσίαση θέματος ἀπό τον Ρητορικό Ὅμιλο: «Δημοκρατία: Ἀπό την Ἀθήνα τοῦ Περικλῆ στον σύγχρονο κόσμο».

Τν ἐκδήλωση θα συντονίσει  Πρόεδρος τοῦ Ὀργανισμοῦ για την Διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς ΓλώσσαςὁμΚαθηγήτρια, Ἀριστέα Τόλια.

Ενημέρωση για τα Εσπερινά ΓΕΛ

Τη Δευτέρα 28-1-19,  το απόγευμα, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έκανε συνέλευση στην οποία παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων Φροσύνη Δήμητρα και ενημέρωσε τους γονείς για τις αλλαγές και τις νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δυνατότητες των Γενικών Εσπερινών Λυκείων.

Κοπή πίτας

Τη Δευτέρα 28-1-19 στο σχολείο μας κόψαμε, τόσο τα παιδιά όσο και ο σύλλογος καθηγητών, βασιλόπιτες. Οι τυχεροί μαθητές που κέρδισαν το φλουρί πήραν για δώρο μια διπλή πρόσκληση για σινεμά, προσφορά του συλλόγου γονέων ενώ η τυχερή συνάδελφος Μαρία Βουρτσιάνη μια αγιογραφία φιλοτεχνημένη από την κα Δαμιανού, μέλος του Συλλόγου Γονέων. Και του χρόνου με υγεία σε όλους!!

Εσωτερική διακόσμηση του σχολείου

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ομορφαίνει το σχολείο μας με προσωπική προσπάθεια και πολύ μεράκι!! Ευχαριστούμε πολύ!!!

Νέος εξοπλισμός στο σχολείο!

Το σχολείο μας εξοπλίστηκε με νέους λευκούς πίνακες μαρκαδόρου σε όλες τις τάξεις των τμημάτων με την αρωγή της σχολικής κοινότητας.

Είναι μια πολύ σημαντική αναβάθμιση για την ποιότητα του μαθήματος και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συντέλεσαν σε αυτό!

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Την Παρασκευή 21-12-18, με πρωτοβουλία της κα Κουτέλα, έγινε στο σχολείο μας μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τα παιδιά μας απήγγειλαν ποίηματα και μικρά πεζά για να μας βάλουν στο κλίμα των ημερών, με τη συνδρομή της κα Κασίμη και της κα Κονταξή παρουσίασαν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, τραγούδησαν, έφτιαξαν μόνα τους χορογραφίες και τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και χόρεψαν παραδοσιακούς. Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τον Κρητικό μουσικό και τραγουδιστή κο Κακλή και το συγκρότημα του.

Ήταν μια πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή στην οποία συμμετείχαν πολλοί: μαθητές, καθηγητές, ο κος Κακλής και το συγκρότημά του.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!!!

Κεράσματα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ενόψη των Χριστουγέννων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, πρόσφερε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου κεράσματα και τους ευχήθηκε καλές γιορτές!

Ήταν μια πολύ όμορφη χειρονομία εκ μέρους τους και τους ευχαριστούμε πολύ!

Κατασκευή λύρας στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής

Ένα ξεχωριστό μάθημα μουσικής έγινε στο σχολείο μας, την Πέμπτη 20/12/2018, για τη Β Γυμνασίου! Η μουσικός μας κα Τσιούλου ζήτησε από τον κο Κακλή, γνωστό Κρητικό μουσικό και τραγουδιστή, να φέρει στο σχολείο μας ένα κατασκευαστή παραδοσιακής κρητικής λύρας ο οποίος έδειξε, ζωντανά, στα παιδιά πως γίνεται η κατασκευή του μουσικού οργάνου. Στη συνέχεια οι μαθητές άκουσαν και χόρεψαν παραδοσιακά Κρητικά τραγούδια.

Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον κο Κακλή όσο και τους συνεργάτες του!

Το κοινωνικό πρόσωπο που 1ου Γυμνασίου Ιλίου

Το σχολείο μας, όντας σταθερά ευαισθητοποιημένο στις ανάγκες των συμπολιτών μας που χρειάζονται στήριξη, συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα παρέδωσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

Το τριήμερο από τις 07 έως τις 09 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του προγράμματος εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης του «Νοιάζομαι και Δρω», στο οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας.
Παρουσιάστηκαν αρχικά οι στόχοι της συμμετοχής του σχολείου μας, που είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία αισθήματος κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης καθώς και της ευαισθητοποίησης για το φυσικό περιβάλλον αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο των μαθητών και μαθητριών. Εκτός αυτού παρουσιάστηκαν εκεί αναλυτικά οι δράσεις, που ανέλαβαν την περασμένη χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, στο πλαίσιο της γενικής αυτής δράσης, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Έγινε μία αποτίμηση των δράσεων αυτών, όπου παρουσιάστηκαν τα οφέλη για τη σχολική μας κοινότητα, αλλά και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίσαμε.
Χάρη στην επιτυχημένη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό, το σχολείο μας προτάθηκε να συμμετέχει (ήδη ξεκίνησε η δράση) πιλοτικά στο πρόγραμμα Erasmus KA3, που αφορά τη δράση για τον ενεργό πολίτη.
Επιθυμία και ανάγκη του σχολείου μας είναι να συμμετέχουμε και στις επόμενες φάσεις του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω.

ΠΑΖΑΡΙ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, ο Σύλλογος καθηγητών του Σχολείου μας, βρέθηκε το απόγευμα στο σχολικό χώρο, προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς, να ενημερωθούν για την επίδοση των παιδιών τους. Η προσέλευση των γονέων ήταν αθρόα και οι συζητήσεις χρήσιμες και εποικοδομητικές.
Παράλληλα έγινε και το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, το οποίο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου. Τα έσοδα από την πολύ επιτυχημένη αυτή εκδήλωση πρόκειται να διατεθούν για την αγορά πινάκων και την αντικατάσταση των παλιών.
Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους γονείς και τους καθηγητές που εθελοντικά στήριξαν με τα χειροποίητα καλούδια τους τη δράση του Bazaar καθώς και όλη τη σχολική κοινότητα που υποστήριξε την όλη προσπάθεια!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Planet Physics

Η Α Γυμνασίου επισκέφτηκε το Planet Physics στις 21-11-18. Τα παιδιά έμαθαν πολλά, ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά πράγματα σχετικά με τη σύγχρονη φυσική μέσα από πειραματισμό. Η εμπειρία ήταν εποικοδομητική και πολύ ευχάριστη, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και απόλαυσαν την εμπειρία!

Επίσκεψη στον Κεραμεικό

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών κάθε έτους, το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου οργάνωσε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού για τη Β’ Γυμνασίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού αποτελεί μικρό μόνο μέρος του αρχαίου αττικού δήμου των Κεραμέων, ενός από τους μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος βρισκόταν στη βορειοδυτική παρυφή της πόλης. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, υπήρξε περιοχή εγκατάστασης αγγειοπλαστών και αγγειογράφων και ο κύριος τόπος παραγωγής των περίφημων αττικών αγγείων. Η παραποτάμια περιοχή του Κεραμεικού πλημμύριζε συνεχώς και δεν ευνοούσε την κατοίκηση. Άρχισε έτσι να χρησιμοποιείται ως χώρος ταφής, και σταδιακά έγινε το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας.

Μετά από την εξαιρετική μας ξενάγηση στο χώρο, όπου οι ξεναγοί μας, έλυσαν πολλές από τις απορίες των μαθητών και μαθητριών μας, επισκεφθήκαμε σύντομα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού στεγάζει εκθέματα, σχεδόν αποκλειστικά ταφικού χαρακτήρα, που προέρχονται από τις ανασκαφές στον χώρο του Κεραμεικού.

Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές ξεχύθηκαν για λίγη ώρα για μία βόλτα στην γύρω περιοχή. Βοηθός ο ηλιόλουστος καιρός και η καλή διάθεση.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, έγινε η καθιερωμένη παρέλαση στο Δήμο μας. Η Διευθύντρια του σχολείου, Κοκκόρη Αθηνά, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στο ηρώο ενώ οι μαθητές του σχολείου μας, βάζοντας τον καλύτερο τους εαυτό, άνοιξαν την παρέλαση των Γυμνασίων.

Μπράβο στα παιδιά μας και στο γυμναστή μας κο Παναγιωτόπουλο!

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή, 26-10-18, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα παιδιά αφηγήθηκαν με περίσσια χάρη τα ιστορικά γεγονότα ενώ η χορωδία μας ενέπνευσε με τα τραγούδια της με τη συνοδεία της ορχήστρας μας.

Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά που συμμετείχαν όσο και στις καθηγήτριες Κασίμη Ιωάννα και Τσιούλου Κων/να που επιμελήθηκαν τη γιορτή.

Εσωτερικά πρωταθλήματα Μπάσκετ, Βόλεϊ και Ποδόσφαιρο

Τα εσωτερικά πρωταθλήματα του σχολείου μας στα αθλήματα Μπάσκετ, Βόλεϊ και Ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 16/10/18. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, πάλεψαν με πάθος αλλά και ήθος για τη νίκη και μας χάρισαν ωραίες στιγμές ποιοτικού παιχνιδιού και ευγενής άμιλλας.
Μπράβο σε όλους τους μαθητές και συγχαρητήρια στο γυμναστή μας κο Παναγιωτόπουλο για την εξαιρετική διοργάνωση.
Στους Τελικούς Αγώνες έπαιξαν τα τμήματα:
Μπάσκετ: Γ2 – Γ3 με νικητή το Γ2

Βόλεϊ: Γ1 – Γ3 με νικητή το Γ1

Ποδόσφαιρο: Β2 – Γ2 με νικητή το Β2

Ενημέρωση Γονέων του σχολείου μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, έγινε η υποδοχή και ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας από τη διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου μας.

Αρχικά έγινε το καλωσόρισμα κυρίως των γονέων της Α’ Γυμνασίου από την Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Κοκκόρη Αθηνά και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για βασικά θέματα λειτουργίας καθώς και για τον κανονισμό του σχολείου. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στους κύριους στόχους και τις δράσεις του σχολείου, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής τους 1ου Γυμνασίου Ιλίου.

Καθηγητές του σχολείου έδωσαν έμφαση σε διάφορα διδακτικά και μαθησιακά θέματα και αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί μία καλή συνεργασία μεταξύ γονέων, μαθητών και διδασκόντων, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά μαθησιακά αποτελέσματα για τα παιδιά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κύριος Μαρκόπουλος, ο οποίος δεσμεύθηκε να βοηθήσει το Σχολείο άμεσα με παροχή της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κύριος Δαμιανός, που τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και στήριξης του Σχολείου από όλους τους Γονείς και Κηδεμόνες.

Οι γονείς είχαν τέλος την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, τη φοίτηση και πρόοδο των μαθητών, αλλά και άλλα πρακτικά και καθημερινά θέματα, που τους απασχολούν.

Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τετάρτη 3-10-18, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Μέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο σχολείο μας διεξήχθησαν αγώνες εσωτερικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Κάθε τμήμα του σχολείου συμμετείχε με μία ομάδα αγοριών στην   καλαθοσφαίριση και μια ομάδα κοριτσιών στην πετοσφαίριση. Όσα παιδιά δεν έλαβαν μέρος στους αγώνες,  είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινία στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Οι μαθητές έπαιξαν, αγωνίστηκαν για τη νίκη, γυμνάστηκαν και διασκέδασαν! Ήταν μια πολύ όμορφη και δραστήρια μέρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η επιτυχία των αγώνων οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στο γυμναστή του Σχολείου μας, κο Παναγιωτόπουλο Κώστα. Ένα θερμό μπράβο σε μικρούς και μεγάλους!

Συλλογή mail κηδεμόνων
Στείλτε μας το Email σας για να ενημερώνεστε άμεσα!
Συμπληρώστε την φόρμα
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
2018-08-12T15:18:06+02:00
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 - 1955 μ.Χ.)
2018-08-12T15:19:39+02:00
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 – 1955 μ.Χ.)
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
2018-08-12T15:22:29+02:00
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:23:07+02:00
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
2018-08-12T15:25:36+02:00
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
2018-08-12T15:27:20+02:00
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
2018-08-05T18:58:40+02:00
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
2017-03-13T11:54:16+02:00
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:13:39+02:00
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
1o Γυμνάσιο Ιλίου