logo

2019 - 2010

Η σχολική κοινότητα σε δράση…

Τελειώνοντας η σχολική χρονιά θα θέλαμε να αναφερθούμε στις τελευταίες δράσεις της σχολικής κοινότητας που συνεισφέρουν στη βελτίωση του σχολείου μας.

  • Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο οποίο συμμετείχαν ο Σύλλογος Γονέων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το τμήμα Β1, αγοράστηκαν 2 προτζέκτορες.
  • Το 15μελές, με τα χρήματα που συγκέντρωσαν από την εκδήλωση που διοργάνωσαν, πρόσφερε στο σχολείο έναν ακόμα προτζέκτορα.
  • Η εκπαιδευτικός των καλλιτεχνικών Μωραΐτη Φωτεινή φιλοτέχνησε τους τοίχους του αύλειου χώρου.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!!!

Οι μαθητές μας έγιναν συγγραφείς! Διαβάστε το έργο τους…

Η δημιουργία δε σταματά ποτέ!!! Ο εγκλεισμός αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μερίδα μαθητών του σχολείου μας οι οποίοι με τη βοήθεια της φιλολόγου, της κυρίας Πίσια Μαίρης, έγγραψαν συνεργατικά μια όμορφη και πρωτότυπη ιστορία!!
Ακολουθεί η εισαγωγή που επιμελήθηκε η κυρία Πίσια.
Για να διαβάσετε και να απολαύσετε την ιστορία πατήστε το σύνδεσμο: Ιστορία καραντίνας
Θερμά συγχαρητήρια για την όμορφη πρωτοβουλία και την επιτυχημένη προσπάθεια σε όλους τους συντελεστές!!!!

Μια ιστορία καραντίνας

Επειδή μας αρέσει να σκεφτόμαστε, να κατεβάζουμε ιδέες και να τις μοιραζόμαστε, ξεκινήσαμε κατά τη διάρκεια του πρωτόγνωρου φετινού εγκλεισμού μας μια ιστορία. Ο καθένας με το προσωπικό του ύφος εξέφρασε το πώς είδε και βίωσε αυτές τις μέρες.
Κάθε παιδί ξεχωριστά έγραψε ένα μέρος της ιστορίας, συνεχίζοντας από το σημείο που είχε ολοκληρώσει ο προηγούμενος. Δεν ξέραμε από την αρχή πού θα μπορούσε να καταλήξει η διήγησή μας. Διαμορφώθηκε στην πορεία και στο τέλος η ιδέα ολοκληρώθηκε, όπως το τελευταίο παιδί αποφάσισε.
Αλλαγές υπήρξαν σαφώς, ώστε να υπάρξει συνοχή, αληθοφάνεια και να μην ξεχωρίζουν οι διαφορετικοί συγγραφείς. Το αποτέλεσμα μοιράστηκε στην ομάδα και τώρα ήρθε η ώρα να φτάσει και σε σας.
Απολαύστε το!
Είθε το υπόλοιπο 2020 να φέρει μόνο χαρές σε όλους μας…

Η συμμετοχή του σχολείου στον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα για την Ελληνική γλώσσα

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου παρουσίασε την επιστημονική και συνάμα εύληπτη εργασία με θέμα ‘Ελληνική γλώσσα και Ιατρική Ορολογία’ για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η διεύθυνση και εκπαιδευτικοί του σχολείου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Ιλίου και γονείς μαθητών μας. Τα παιδιά του σχολείου μας που συμμετείχαν ήταν υποδειγματικά.

Τη δράση επιμελήθηκε η φιλόλογος κα Κουτέλα. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στη συνάδελφο για το άρτιο αποτέλεσμα!!

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  24-1-2020, η συμμετοχή του σχολείου μας στο Πανελλήνιο  μαθητικό Συνέδριο <Κωστής Παλαμάς, 160 χρόνια από την γέννησή του>, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά και το Κολλέγιο Αθηνών και Ψυχικού.

Οι έξι μαθητές του Β2 που έλαβαν μέρος ως εισηγητές με θέμα <Ο Κωστής Παλαμάς και η Νέα Αθηναϊκή Σχολή>, ανταποκρίθηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο συνέδριο. Αξιοπρεπή στάση επέδειξαν και οι υπόλοιποι μαθητές της Β΄Τάξης που παρακολούθησαν το συνέδριο και στήριξαν τους συμμαθητές τους.

Το πρόγραμμα στήριξε και επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου μας , Κα  Χριστίνα Κουτέλα, που με αγάπη και υπερβάλλοντα  ζήλο, ανέλαβε όλη την διαδικασία.

Προσφορά των παιδιών στο κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 παιδιά του σχολείου μας με τη συνδρομή της κα Κονταξή, της κα Καρούνια και του κου Μπατσούλη επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, ενημερώθηκαν για τη δράση του και τις ανάγκες του και πρόσφεραν τα προϊόντα που συγκέντρωσαν οι μαθητές όλου του σχολείου προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή στις 13 Δεκεμβρίου 2019, τα τμήματα Γ2 και Γ3 στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας επισκέφθηκαν το Ναύπλιο για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Η συμβολή του Καποδίστρια στη δημιουργία του Νεοελληνικού κράτους” που εκπονείται  από τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Ναυπλίου “ο Παλαμίδης”.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα ιστορικά σημεία της πόλης από μια εξαιρετική φιλόλογο και “έζησαν” τα ιστορικά γεγονότα.

Ευχαριστούμε την κα Κουτέλα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της επίσκεψης

Το σχολείο μας επισκέπτεται τα ασυνόδευτα παιδιά στην Αμυγδαλέζα

Το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου και τα παιδιά του Νοιάζομαι και Δρω, έδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα την ευαισθησία τους και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο.

Στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιπροσωπία παιδιών βρέθηκε στην Αμυγδαλέζα στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα». Συνεργαστήκαμε από κοινού με άλλα τρία σχολεία της Αθήνας για την υλοποίηση μίας δράσης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε ασυνόδευτα παιδιά που τελούν υπό κράτηση στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α της Αμυγδαλέζας.

Η επίσκεψη στέφθηκε από επιτυχία και προκάλεσε πολύ έντονα συναισθήματα σε μαθητές και την εκπαιδευτικό που συνόδευσε τους μαθητές εκεί. Ετοιμάσαμε επιστολές που παραδόθηκαν σε ασυνόδευτα παιδιά και μεταφέρθηκαν μηνύματα αλληλεγγύης και ελπίδας. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποια από αυτά τα παιδιά και να κουβεντιάσουμε μαζί τους. Η εκδήλωση καλύφθηκε από εγχώρια και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Και ενώ μπορούσαμε όλοι να φανταστούμε, τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν αυτά τα παιδιά, είναι διαφορετικά, όταν τα γνωρίζεις από κοντά».

«Μα εδώ είναι μία πραγματική φυλακή! Γιατί να βρίσκονται εδώ τα παιδιά αυτά;»

«Δεν ήξερα τι θα συναντήσω! Τώρα ξέρω… και αυτό άλλαξε τη ζωή μου!»

«Αν ήξερα τι θα συναντούσα, σίγουρα θα είχα γράψει από πιο νωρίς την επιστολή μου στα παιδιά αυτά»

«Πόσο υπερήφανα είναι αυτά τα παιδιά…. Πόση δύναμη κρύβουν μέσα τους»!

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο μερικά από τα σχόλια που ακούστηκαν στο χώρο της δράσης και μπορούν μόνο ελάχιστα να μεταφέρουν τα έντονα συναισθήματα που βιώσαμε. Αυτά τα συναισθήματα όμως μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε τις δράσεις μας, να συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε, να νοιαζόμαστε και παρά τις δυσκολίες των καιρών να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να μπορέσουμε να ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία….Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε!

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιλίου και η συντονίστρια του νοιάζομαι και Δρω Κασίμη Ιωάννα

Απογευματινή ενημέρωση γονέων και Bazaar

Τη Δευτέρα, 16-12-19, 6-8μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή ενημέρωση των γονέων και το παζάρι που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τη Διευθύντρια, το Σύλλογο διδασκόντων και τα παιδιά.

Η προσέλευση των γονέων ήταν αθρόα καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν τους καθηγητές και να συζητήσουν διεξοδικά για τα παιδιά τους.

Το παζάρι προμήθευσε μικρούς και μεγάλους με διάφορα χριστουγεννιάτικα καλούδια και όχι μόνο. Το Γ1, προκειμένου να συνεισφέρει στην προσπάθεια του σχολείου, πούλησε το βιβλίο που δημιούργησε το προηγούμενο σχολικό έτος και ένα μέρος των εσόδων τα πρόσφερε για τον κοινό σκοπό.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο τόσο στους εκπαιδευτικούς που διέθεσαν το χρόνο τους εκτός ωραρίου για να έρθουν σε επαφή με τους γονείς όσο και στο Σύλλογο Γονέων και τους καθηγητές που αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για το χριστουγεννιάτικο παζάρι ώστε να ενισχύσουν τον εξοπλισμό του σχολείου.

Το σχολείο ομορφαίνει με ζωγραφιές στους τοίχους!

Το σχολείο μας ομορφαίνει εξωτερικά με τις πολύ όμορφες τοιχογραφίες που επιμελείται η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κα Μωραΐτη με τη συνδρομή των παιδιών. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά το καλό αποτέλεσμα ήδη διαφαίνεται!

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στη συνάδελφο για την όμορφη, κεφάτη και εμπνευσμένη εργασία.

Δράση για τα δικαιώματα του παιδιού

20 Νοεμβρίου, παγκόσμια μέρα για τα δικαιώματα του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε δράση από τη Διεθνή Αμνηστία όπου μαθητές μας ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν, με διαδραστικό τρόπο, για το θέμα αυτό. Εξαιρετική εμπειρία!!

Γιορτή Πολυτεχνείου

Η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε με μια συγκινητική γιορτή στο σχολείο μας όπου οι μαθητές, μέσα από αφηγήσεις, δρώμενα και τραγούδια, μας μετέφεραν το κλίμα και το μήνυμα εκείνων των ημερών.

Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά που συμμετείχαν όσο και στους εκπαιδευτικούς (κα Πίσια, κο Μπατσούλης, κα Τσιούλου και κο Μεταξάς) που επιμελήθηκαν και συνέβαλαν στη διοργάνωση της γιορτής

Δράσεις του 1ου Γυμνασίου Ιλίου εκτός ωρών διδασκαλίας, 2019 – 20

Οριγκάμι ή χαρτοδιπλωτική…

Μια τεχνική που κινητοποιεί το ενδιαφέρον των παιδιών, τα βοηθά να στηρίξουν τη μάθηση και την εξέλιξη της σκέψης τους καθώς και να κατανοήσουν τον κόσμο που τα περιβάλει. Με το οριγκάμι μπαίνουν οι βάσεις για την κατανόηση των αρχών της γεωμετρίας, της σχέσης μεταξύ των σχημάτων, των τριγώνων και πολυγώνων διαφορετικού είδους.

Επομένως τα παιδιά μαθαίνουν μαθηματικά με ευχάριστο, δημιουργικό και παιγνιώδη τρόπο!!!

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Αναστασία Βελάνα

Ώρες: Δευτέρα (1.30 – 2.10μ.μ.)

 

Οπτικές απάτες

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ξεκίνησε φέτος στο σχολείο μας…

Είναι όπως το βλέπουμε ή μήπως όχι; True or false? …

Μελέτη οπτικών απατών σε εικόνες, σχεδιασμός και απλές κατασκευές αδύνατων στερεών.

Αφορμή για σκέψη και προβληματισμό…
Υπεύθυνοι προγράμματος: Αναστασία Βελάνα, Στέλιος Ζαχαριουδάκης.

Ώρες: Πέμπτη (1.30 – 2.10μ.μ.)

 

 

Χορωδία

Στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής οι μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος, εθελοντικά, στη χορωδία του σχολείου μας, που  συμμετέχει στις σχολικές γιορτές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Κωνσταντίνα Τσιούλου.

Ώρες: Πέμπτη (1.30 – 2.30μ.μ.)

 

Νοιάζομαι και Δρω

Το 1ο Γυμνάσιο συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας. Μέσα από τις συναντήσεις μας, γίνεται διασαφήνιση εννοιών και πανανθρώπινων αξιών,  υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, πραγματοποιούνται βιωματικά παιχνίδια και οργανώνονται οι περαιτέρω δράσεις μας.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Ιωάννα Κασίμη, Αθηνά Κοκκόρη.

Ώρες: Πέμπτη (1.30-2.10 μ.μ.): Κασίμη και Κοκκόρη, Παρασκευή (1.30 – 2.10 μ.μ.):  Κασίμη

Επίσκεψη του Β2 στο ίδρυμα Μητέρα.

Το τμήμα Β2 επισκέφθηκε σήμερα, 4-11-19, το ίδρυμα Μητέρα.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από το προσωπικό του ιδρύματος, ήρθαν σε επαφή με τα παιδάκια που φιλοξενεί το ίδρυμα και παρέδωσαν τα προϊόντα που συγκέντρωσε με μεγάλη προθυμία όλη η σχολική κοινότητα.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας. Ευχαριστούμε τα παιδιά για την προσφορά τους και την κα Κουτέλα για τη διοργάνωση της επίσκεψης.

Γιορτή και παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου τιμήθηκε με σεβασμό και περηφάνια από τη σχολική μας κοινότητα. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η γιορτή και η απονομή των βραβείων, των αριστείων και των επαίνων ενώ σήμερα, Δευτέρα 28-10-19, τα παιδιά μας άνοιξαν την παρέλαση των Γυμνασίων με λεβεντιά και χάρη. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, κα Κασίμη, κα Μπούκη και Κο Παναγιωτόπουλο. Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!

Ενημέρωση γονέων.

Σε πολύ καλό και γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας. Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα. Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και καλλιεργήσαμε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης με στόχο την πρόοδο των παιδιών.

Τελικοί αγώνες εσωτερικών τουρνουά σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Στο εσωτερικό τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ αναδείχτηκαν ως πρωταθλητές το Γ2 το οποίο με άνεση κέρδισε τις υπόλοιπες ομάδες.
Το εσωτερικό πρωτάθλημα βόλεϊ κοριτσιών ολοκληρώθηκε με τον τελικό αγώνα που έκοψε την ανάσα! Νικήτρια ομάδα το Γ3 με ελάχιστους πόντους διαφορά από τη δεύτερη που ήταν το Γ1.
Συγχαρητήρια σε όλους (ομάδες, διαιτητές, γραμματεία, προπονητή) για τις όμορφες στιγμές αθλητισμού που μας χάρισαν! Και του χρόνου!

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Το σχολείο μας συμμετείχε στη βραδιά του ερευνητή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο (27-9-19).

Η «Βραδιά του Ερευνητή» – μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα – είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των Marie Skłodowska-Curie Actions με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογία.

Τη δράση διοργάνωσε η κα Κουτελα και συνόδευσε η κα Πετρίδου. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους. Πολλά συγχαρητήρια!

Μέρα σχολικού αθλητισμού 2019

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 1ο Γυμνάσιο Ιλίου (27-9-19).

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εσωτερικά πρωταθλήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Νικητές στο μπάσκετ αναδείχθηκε το τμήμα Γ2.

Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στον γυμναστή μας Κο Παναγιωτόπουλο για την άψογη διοργάνωση. 

Συλλογή mail κηδεμόνων
Στείλτε μας το Email σας για να ενημερώνεστε άμεσα!
Συμπληρώστε την φόρμα
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
2018-08-12T15:18:06+02:00
«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει». Πλούταρχος  50-120 μ.Χ.
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 - 1955 μ.Χ.)
2018-08-12T15:19:39+02:00
«Εκπαίδευση δεν είναι η εκμάθηση γεγονότων αλλά ή εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται» Albert Einstein   (1879 – 1955 μ.Χ.)
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
2018-08-12T15:22:29+02:00
«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».  Βίκτωρ Ουγκώ,  Γάλλος συγγραφέας
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:23:07+02:00
«Η αγραμματοσύνη είναι μάνα όλων των κακών».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
2018-08-12T15:25:36+02:00
«Ο σκοπός της παιδείας είναι η γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών».   William Ralph Inge, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
2018-08-12T15:27:20+02:00
«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
2018-08-05T18:58:40+02:00
«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να αλλάξουμε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
2017-03-13T11:54:16+02:00
«Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.  
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 - 496 π.Χ.)
2018-08-12T15:13:39+02:00
«Διπλά βλέπουν όσοι έμαθαν γράμματα».  Πυθαγόρας (580 – 496 π.Χ.)
1o Γυμνάσιο Ιλίου